Actualitate, Stiri

Atelierul de lucru „Universul antreprenorului” s-a desfășurat în week-end-ul 25-26 ianuarie, în cadrul proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”

1381691_732681966748377_119261494_nPe parcursul a două zile, în 25 și 26 ianuarie, membrii echipei de implementare a proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!” finanțat din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor, au desfășurat atelierul de lucru Universul Antreprenorului. În cadrul acestuia s-a urmărit furnizarea de informații cu privire la elementele necesare elaborării unui plan de afaceri, familiarizarea participanților cu metodele non-formale de educație, promovarea spiritului de echipă și îmbunătățirea abilităților de comunicare și autocunoaștere, promovarea inițiativei antreprenoriale și, totodată, promovarea programelor Tineret în Acțiune și Erasmus+.

Pentru participarea la acest eveniment au fost selectați 20 de tineri elevi, studenți și absolvenți de pe teritoriul județului Alba – care, pe parcursul celor două zile de training, au demonstrat spirit de inițiativă, creativitate, seriozitate și implicare. În cadrul sesiunilor de lucru în echipă, tinerii au identificat portretul tânărului antreprenor de succes, au elaborat distincte planuri de afaceri, și-au dezvoltat abilitățile de comunicare, negociere și leadership și au avut, totodată, parte de jocuri și distracție.

În demersul lor, tinerii echipei de implementare a proiectului au beneficiat de sprijinul acordat de către Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) prin Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în timp ce parteneri precum Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba (CJV Alba) și Liga Studenților UAB (LSUA) au contribuit la realizarea acestui atelier de lucru prin transfer de know-how și bune practici.

În viitorul apropiat, echipa de implementare pregătește celor interesați o întâlnire cu antreprenori activi, în cadrul atelierului de lucru ”Know-How: pe drumul către succes”, care va avea loc la finalul lunii februarie. De altfel, în cadrul proiectului vor mai fi organizate ateliere de lucru care vizează brandingul personal, comunicarea și leadershipul, dezvoltarea personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație; în cadrul tuturor evenimentelor mai sus menționate vor fi utilizate -cu preponderență- metodele non-formale de educație, accentul fiind pus pe participarea activă a tinerilor implicați.

Distribuie Acum

28 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...