hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

Amplă acţiune de ecologizare pe Transalpina - Ziarul Apulum
Actualitate, Social

Amplă acţiune de ecologizare pe Transalpina

foto: piniagj.ro
foto: piniagj.ro

Un număr de 120 de elevi de la patru şcoli din judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea vor participa în perioada 10-11 august la o acţiune de ecologizare pe Transalpina, după ce anul trecut, la prima ediţie, copiii au adunat nouă camioane de gunoi.

 Ideea acestei acţiuni aparţine unui director de şcoală din Novaci, Gorj, a declarat, vineri, primarul din Şugag, Constantin Jinar.

La proiect participă elevi de la şcolile din Şugag (Alba), Petrila (Hunedoara), Novaci (Gorj) şi Jina (Sibiu), aceştia urmând să fie însoţiţi de cadre didactice. Ei vor fi împărţiţi pe sectoare, în mod organizat.

„Se coboară la Obârşia Lotrului, se urcă pe Transalpina până în Rânca – Novaci, spre partea dreaptă spre Petroşani, la Petrila, şi partea stângă spre Mălaia, Vâlcea”, a explicat primarul din Şugag.

El a mai spus că vor fi amplasate coşuri de gunoi pe o lungime de 107 kilometri pe Transalpina, de la Novaci până la Şugag. Copiii vor distribui, de asemenea, pliante celor care vor trece cu maşinile prin zonă, pentru a-i conştientiza să nu mai arunce gunoaie.

Transalpina, numită şi „Drumul Regelui”, este şoseaua care ajunge la cea mai mare altitudine din România, respectiv la peste 2.000 de metri în Vârful Păpuşa.

Drumul leagă Transilvania de Oltenia şi are o lungime de aproape 150 de kilometri.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

2 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...