hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

ALBA: Voleiul, handbalul şi baschetul pe cai mari, fotbalul judeţean dat uitări! - Ziarul Apulum
Actualitate, Social, Sport

ALBA: Voleiul, handbalul şi baschetul pe cai mari, fotbalul judeţean dat uitări!

Astăzi consilierii judeţean au aprobat patru proiecte care vizează sportul judeţean. Mai precis aceştia au aprobat sume de bani pentru Volei Club Alba Blaj-1000.000, Handbal Club Alba Sebeş-500.000, Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia-300.000 lei, Tenis Club Alba Cugir-50.000 lei iar fotbalul judeţean a primit suma de 0 lei.

Sume apreciabile pentru toate aceste sporturdar din din păcate fotbalul judeţean nu a mai primit în acest an nici un leu, Consiliul Judeţean Alba refuzând continuarea parteneriatului cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba început în 2007 prin care se acorda o anumită sumă de bani pentru susţinerea echipelor ce evoluează în Liga a IV-a şi Liga a V-a din judeţul Alba.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel a declarat că pentru acest an s-a renunţat la mai multe acorduri de parteneriat deoarece instituţia are de derulat mai multe investiţii importante dar este posibil ca aceste colaborări să fie reluate în viitorul apropiat.

„Vreau să ştiţiţi că s-au reanalizat şi s-au renunţat la multe dintre proiecte ajungând la concluzia că au ajuns la maturitate şi şi-au făcut efectul în ce priveşte dezvoltarea unui fenomen în viaţa socială a oamenilor. Toate au pornit de la faptul că avem câteva investiţi mari pe care le începem în acest an, de mii de miliarde lei vechi, la care noi trebuie să punem cofinanţarea, să asigurăm fondul de bani pentru fiecare lună ca să nu blocăm aceste proiecte, să pregătim alte proiecte pe fonduri europene şi trebuie bani pentru documentaţie şi atunci am restructat foarte multe programe în care a fost sau mai este implicat Consiliul Judeţean Alba.
Când vom realiza aceste investiţii foarte necesare, obligatorii şi utile pentru comunităţile din Alba atunci vom analiza şi alte proiecte la care anul acesta le-am regândit, am renunţat sau reorganizat” a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Păcat pentru că pentru alte sporturi s-a putut dar pentru fotbal, sportul rege dar o paria a ramurilor sportive în Alba, nu s-a putut acorda nici un ban. Probabil foarte multe echipe din Liga a IV-a şi a V-a vor renunţa să mai participe în competiţii ţinând cont că din banii veniţi de la CJ ani trecuţi AJF Alba îi ajuta la plata baremului de arbitri, echipamente şi multe alte.

Vezi aici declaraţile preşedintelui AJF Alba, Sorin Corpodean pe acest subiect: http://www.ziarulapulum.ro/fotbalul-judetean-la-un-pas-de-colaps-cj-alba-a-decis-incetarea-parteneriatului-cu-ajf-0032769

Distribuie Acum

29 ianuarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...