Actualitate, Stirea Zilei

ALBA IULIA: Chinul de la bariera de peste calea ferată de pe Mărăşeşti(FOTO)

În fiecare dimineaţa în jurul orei opt, dar şi în multe alte momente din zi, să ieşi din Alba Iulia sau să intri în oraşul Marii Uniri pe la bariera de peste calea ferată de pe strada Mărăşeşti este un adevărat calvar.
Aglomeraţie, claxone, şoferi grăbiţi, bariera care se lasă iar trenul vine după vreo 15-20 de minute sau se ridică şi la cinci minute se lasă, fac viaţa şoferilor care tranzitează această zonă un adevărat calvar. Ca să nu mai vorbim de vizibilitatea scăzută când ieşi din Alba Iulia şi vrei să mergi spre Teiuş sau Ciugud!
Zilnic am „fericirea” de a veni la Alba Iulia de la Teleac şi aproape de fiecare dată, mai ales dimineaţa, prind barieră. Nimic nou. Dar este foarte ciudat când bariera se lasă iar trenul vine după vreo 15 minute şi se formează cozi de maşini de sute de metri care ajung până la Supremia, pe drumul ce duce la Ciugud. Situaţia este la fel şi pe strada Mărăşeşti. Şi astfel nervii şoferilor sunt întinşi la maxim de dimineaţă.
Una din acele dimineţi a fost astăzi. Bariera era lăsată coada fiind până pe podul de la Ampoi. Ne-am oprit pe pod şi în câteva momente coada de maşini era până la Supremia. După vreo 10 minute trece trenul se ridică bariera dar până am reuşit să trec bariera au mai trecut câteva minute bune. Cireaşa de pe tort au fost două tiruri de lemne care au intrat cu greu pe strda Mărăşeşti, încurcând traficul şi aşa dat peste cap, deşi accesul este interzis din câte ştiu acestor maşini pe respectiva stradă. Şi uite aşa o nouă dimineţă începută cu nervi.
Nu ştiu ce soluţie ar fi mai potrivită aici, un giratoriu sau pasaj, dar cei abilitaţi ar trebui să-şi bată mai bine capul pentru a rezolva această problemă….
bariera

bariera 1

bariera 2

bariera 3

IMG_20141010_075843

10 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...