AJFP ALBA: Lămuriri privind loteria bonurilor

AJFP ALBA: Lămuriri privind loteria bonurilor

A.J.F.P. Alba informează că a fost emis Ordinul Ministrului Finanţelor nr.159/16 febr.2015 pentru stabilirea modelului şi conţinutului anunţului de atenţionare a clienţilor referitor la obligaţia de respectare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, publicat în Monitorul Oficial nr.131/2015, în care se detaliază dimensiunile, conţinutul şi modul de expunere al afişelor prin care agenţii economici trebuie să încunoştiinţeze clienţii asupra dreptului de a solicita bonul fiscal, cât şi a modului în care aceştia pot proceda în cazul unui refuz din partea comerciantului.

Actul normativ a fost emis în aplicarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, publicată în Monitorul Oficial nr. 81/2015.
Precizăm că în cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv:

• un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și
• data emiterii bonului.

Toţi posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiţii de mai sus sunt invitaţi, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. Loteria Bonurilor Fiscale, aşa cum a fost aprobată de Guvern, nu necesită înregistrarea bonurilor pe nici un site. În cazul câştigătorilor, aceştia vor avea de făcut un singur drum, la A.N.A.F., în momentul depunerii originalului.

Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns