Actualitate

Agent de poliție de Blaj reținut pentru luare de mită

Un agent de poliție din Blaj a fost reținut astăzi, pentru 24 de ore, de către Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Polițistul este acuzat de trafic de influența și luare de mită, acesta cerând și primind suma de 450 de euro pentru a interveni la Medicina Legală în vederea schimbării rezultatul alcoolemiei unui șofer cercetat într-un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

            Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Florin Făgețan a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru trafic de influență: „În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii noiembrie 2013, inculpatul FĂGEȚAN FLORIN, agent de poliție din cadrul Poliției municipiului Blaj – Biroul de Investigații Criminale la data comiterii faptei, a pretins și primit de la o altă persoană, denunțător în prezenta cauză, suma de 450 euro pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Alba în scopul de a stabili un rezultat al alcoolemiei sub limita incidentă infracțiunii, în dosarul penal în care denunțătorul era cercetat pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice a unui autovehicul.

La data de 21.08.2015, inculpatul a încercat încheierea unei înțelegeri frauduloase cu denunțătorul privind restituirea sumei de bani pretinse și primite anterior.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, arată comunicatul oficial.

21 august 2015

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...