Actualitate, Social

Află care sunt finaliştii festivalului „Ziua de Mâine” şi votează!

tafis_-_festival_de_folk_alba_iulia_2013Juriul festivalului-concurs de muzică folk „Ziua de Mâine” i-a ales pe cei zece concurenți care vor intra în finala competiției. Ei sunt cei 10 care vor evolua și pe scena festivalului, în serile de vineri și sâmbătă, în timp ce spectacolul de duminică va fi dedicat Galei Laureaților.

Însă nu doar juriul oferă premii la „Ziua de Mâine”: toți iubitorii de folk sunt invitați să își voteze artistul preferat, iar pe baza acestor voturi unul dintre ei va câștiga premiul oferit de www.folkalba.ro.

Cum funcționează acest concurs? Fiecare concurent are o pagină proprie aici, pe site; fiecare like oferit paginii unui artist este un vot care se va contabiliza în competiție. Firește, distribuirea paginii unui artist îi va încuraja și pe alții să voteze muzica bună.

În acest fel, sperăm ca tot mai mulți oameni să descopere talentele tinere care sunt cu adevărat „Ziua de Mâine” în folk și adăugăm criteriilor juriului și elementul de popularitate în cea mai dinamică rețea socială din România.

Concursul se încheie sâmbătă, 16 noiembrie, la ora 15:00. Voturile ulterioare vor fi apreciate, însă nu mai pot fi luate în considerare în acordarea premiului!

Finaliștii sunt:

Iulia Caraiman

În 1997, Iulia cânta pentru prima oară în luminile unei scene adevărate la cenaclul lui Adrian Păunescu. Era începutul. Acum, în 2013, Iulia se poate mândri cu participări la o mulțime de evenimente folk din țară, printre care festivaluri la Brașov, Sighișoara, Galați, Brăila, Mediaș, Ploiești, Vatra Dornei și Călărași. S-a făcut remarcată în special la Brașov, unde organizează seri de folk, în cadrul Asociației „Dacia Folk” pe care a fondat-o. Iulia are 31 de ani și a absolvit Facultatea de Litere, precum și cursuri de canto la Școala de Arte din Brașov.

Icarus

Pe Andrei Cicioc (22 de ani) și Bogdan Pinghireac (20 de ani) îi cunoașteți foarte bine. Au participat deja la câteva ediții ale „Zilei de Mâine” și formează, împreună, celebra trupă Icarus din Săveni, județul Botoșani. Da, sunt „băieții cu chitara”, pe care i-ați aplaudat cu vârf și îndesat de fiecare dată când au cântat la festivalul de folk din Alba Iulia. Au devenit cunoscuți în România grație concursurilor și festivalurilor, așadar îi așteptăm din nou pe scena „Zilei de Mâine”, pentru încă o participare care, speră ei, îi vor duce spre Trofeul festivalului nostru.

Bogdan Cruceanu

Uneori, e suficient să ai o chitară lângă tine ca să rezulte folk. Sau versuri de folk. Sau poate doar o stare de folk. Bogdan Cruceanu (34 de ani) exemplifică această teorie prin aceea că, deși n-are studii muzicale (ba chiar lucrează în domeniul non-melodic al ingineriei), iubește folkul și cântă folk pentru că a crescut cu chitara în casă. E o „evadare” care îi priește, care îl rupe de monotonia cotidianului și care l-a determinat, iată, să participe la concursul de folk „Ziua de Mâine” 2013.

Karla-Cristiana Dăian

Are doar 14 ani dar, precum bine știm, vârsta nu e relevantă în muzică. Sau este, dar în sens pozitiv, de creativitate și prospețime. Karla cântă încă din 2006 la „Școala de Folk” din Alba Iulia și, începând cu anul 2008, compune primele piese, participând ulterior la „Folk fără vârstă”, eveniment al postului Radio România Actualități. Fiind albaiuliancă, Karla se simte acasă la „Ziua de Mâine”, așadar va avea de trecut proba grea a publicului din propriul oraș.

Descântec

Unul din momentele întotdeauna speciale, la concursuri de folk, este când concurează formații. La „Ziua de Mâine” avem două trupe, dintre care una este „Descântec”, formată din Cristina Dima, Andrei Albu, Radu Andrei și Andrei Psait. Vin din Iași, au vârste între 20 și 23 de ani și, pe cât sunt de tineri, pe atât de plin le este sacul cu trofee câștigate la Brăila, Râmnicu Sărat, Fălticeni, Călărași, Galați și Tulcea.

Mihaela Simai și Dan Lung

Mihaela și Dan fac parte din trupa „Melaz”, care s-a născut la Oradea din dorința de a participa la festivaluri de folk. Asta înseamnă că, la concursul „Ziua de Mâine”, cei doi se află la locul potrivit, în momentul potrivit. Dan (47 de ani) și Mihaela (32 de ani) au început colaborarea în iulie 2012, formând împreună cu Ioana Mihele trupa „Melaz”. Important este că fiecare dintre ei are un CV muzical impresionant. Dan cântă încă din 1985 și a făcut parte din diverse formații pop, folk și jazz, iar Mihaela are în palmares o mulțime de participări semnificative la festivaluri și evenimente folk.

Mihai Boicu

Mihai are 21 de ani, cântă de la 14, este student și va cânta în concursul „Ziua de Mâine”. Este tot ceea ce vrea Mihai să știm despre el, dar ceea ce trebuie adăugat e că acest tânăr tenace și modest are un palmares important de participări și premii la festivaluri de folk din țară. La Călărași, Brăila, Târgu-Jiu, Tulcea, București și Siret. Practic, singurul festival unde nu a cântat este „Ziua de Mâine” din Alba Iulia, așadar îi urăm bun venit!

Sarah Theodora Nicorescu

Sarah vine de departe, din Craiova, are doar 14 ani și cântă folk încă din 2011. E anul care a marcat începutul participărilor sale la festivaluri de folk din Bănie, obținând cele mai mari premii. Deși foarte tânără, o recomandă palmaresul bogat și curajul de a participa la cel mai important festival de folk din România: „Ziua de Mâine”. Îi urăm mult succes și o carieră pe măsura determinării sale!

Laura Todică

Pe Laura, spectatorii „Zilei de Mâine” o cunosc din 2009, când a participat pentru prima oară la concursul festivalului, obținând încă de atunci premii speciale și diplome de merit. În 2013, Laura a împlinit 18 ani și speră ca acest majorat să-i aducă un loc major în clasamentul concursului „Ziua de Mâine”. Laura este albaiuliancă, a fost remarcată la evenimentul „Folk fără vârstă” al postului Radio România Actualități și este elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Adela Mihaela Țițescu

Cei care veneați anul trecut să vedeți Gala Laureaților de la „Ziua de Mâine”, v-o aduceți pe Adela, pentru că primea, pe atunci, Premiul III al festivalului de la Alba Iulia. Cei care, însă, sunteți obișnuiți să mergeți prin țară pe la festivaluri de folk, o cunoașteți și mai bine pe Adela, pentru că este o premiantă de top a festivalurilor de la Râmnicu-Sărat, Târgu-Jiu, Ploiești, Galați, București sau Siret. Tânăra folkistă (22 de ani) vine din Ploiești și este studentă în anul IV la Universitatea Politehnică din București, având totodată studii de chitară clasică cu profesorul Iulian Anghel.

Distribuie Acum

13 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...