Social

Află care sunt cele mai frecvente afecţiuni ale pielii tratate în Sectia de dermatologie a Spitalului din Alba Iulia

558145_428431590580973_968502470_nCondiţii hoteliere la standarde europene pentru Secţia de dermatologie a Spitalului din Alba Iulia.

Secţia de dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba funcţionează în demisolul clădirii care găzduieşte şi Secţia de boli infecţioase.

Spaţiul dedicat Secţiei de dermatologie, care dispune de opt paturi pentru spitalizare continuă, a fost complet refăcut.

Saloanele şi sala de tratamente au fost dotate cu mobilier nou, la standarde europene.

Secţia de dermatologie deserveşte pacienţii cu diverse afecţiuni ale pielii.

Potrivit declaraţiilor medicului Diana Ciobotea, şeful Secţiei de dermatologie, patologia cea mai frecventă constă în eczeme, psoriazis, ulcere de gambă, afecţiuni ale pielii datorate unor alte boli cronice precum cele cardiace, diabetul zaharat, insuficienţă venoasă cronică, sau alergii, în cazul urticariei cronice.

59755_428431567247642_973590178_nSecţia de dermatologie dispune de trei saloane cu opt paturi pentru spitalizarea continuă.

Atât aceste saloane, cât şi sala de tratamente pentru pacienţi au fost complet refăcute şi dotate cu mobilier nou.

Aceeaşi atenţie s-a acordat şi cabinetelor medicale şi grupurilor sanitare din acestă secţie.

Majoritatea pacienţilor care necesită spitalizare sunt vârstnici care suferă de afecţiuni ale pielii ca urmare a unor suferinţe cronice, care pot provoca şi probleme dermatologice”, a explicat medicul Diana Ciobotea, şeful secţiei de dermatologie.

Consultaţiile de specialitate sunt asigurate şi la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, de pe strada Muşeţelului.

Pacienţii care suferă de afecţiuni ale pielii pot solicita medicului de familie bilet de trimitere la medicul specialist.

Consultaţiile în ambulatoriu sunt asigurate pe rând, câte o lună, de unul dintre cei doi medici dermatologi ai Spitalului din Alba Iulia.

De exemplu, la acest moment consultaţiile în ambulatoriu sunt asigurate de medicul Călin Radu”, a mai explicat Diana Ciobotea, şeful Secţiei de dermatologie.

Distribuie Acum

15 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...