Acţiunea TRUK&BUS în Alba: Amenzi de 18.427 de lei, permise şi certificate...

Acţiunea TRUK&BUS în Alba: Amenzi de 18.427 de lei, permise şi certificate de înamtriculare confiscate

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat autovehicule destinate transportului public şi transportului de marfă şi au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.
Activitatea de control s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada de 09-15 februarie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.
Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 159 de abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 18.427 lei. Au fost reţinute 3 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, au fost sancţionaţi 135 de transportatori de marfă din care 37 pentru viteză excesivă, 1 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 1 pentru depăşire neregulamentară, 20 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 4 pentru lipsa documentelor, 4 pentru neasigurarea încărcăturii şi 68 pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, pentru nereguli constatate la regimul transportului public de persoane, poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, din care 8 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 10 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa documentelor, una pentru lipsa ITP- ului şi 4 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns