hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive - Ziarul Apulum
Actualitate

Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive

tdsc08363În perioada 23-25 august a.c., poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat în cadrul unei acţiunii pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Acţiunea a fost cuprinsă în calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2013, aceasta desfăşurându-se pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

În cursul zilele de sâmbătă şi duminică au fost depistaţi şi sancţionaţi, cu amenzi în valoare totală de 86.800 lei, 516 conducători auto care au încălcat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia, 383 au încălcat regimul legal de viteză. Au fost reţinute 10 permise de conducere, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 7 infracţiuni rutiere.

La data de 24.08.2013, ora 0650, pe B-dul  Încoronării din Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, l-au depistat pe F.L.C., de 40 de ani, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În aceeaşi zi, la ora 1119, pe strada Horea din comuna Vinţu de Jos,  a fost depistat Ş.I., de 45 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere anulat din data de 04.12.2007.

Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest  care a indicat o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat şi conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La data de 24.08.2013, ora 18.40, poliţiştii Postului de Poliţie Noşlac, l-au depistat pe C.A., de 45 de ani, din Ocna Mureş, care conducea un autoturism, pe DJ 107 G, pe raza localităţii  Noşlac, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 23.30, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au oprit pentru control pe strada Iaşilor din Alba Iulia, un moped condus C.C., un tânăr de 24 de ani din comuna Berghin, judeţul Alba.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi în plus, era şi sub influenţa alcoolului, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,38 mg/l alcool în aerul expirat.

Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis şi a fost sancţionat contravenţional pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 25.08.2013, ora 02.10, patrula intercomunala din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Jidvei, l-au depistat pe I.D.M., de 16 ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 25.08.2013, orele 19.50, poliţişti rutieri din  Cugir, l-au depistat pe S.G.C., de 22 de ani, din Cugir, în timp ce conducea o motocicletă pe strada Victoriei, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Faţă de tânăr au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Distribuie Acum

26 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...