Actualitate

Acţiune de prevenire a accidentelor datorate nerespectării regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată

tdsc08363Poliţiştii rutieri din judeţul Alba împreună cu poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare Alba, au desfășurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate nerespectării prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată. S-a acţionat pe raza municipiilor Aiud şi Blaj precum şi în orașele Teiuş, Ocna – Mureş și Cugir, fiind aplicate 52 de sancţiuni contravenționale, în valoare de  8.320 lei, din care 6 pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au oprit pentru control, un tractor condus de Z.B.M., un tânăr de 25 de ani, din comuna Stermţ.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar tractorul i-a fost încredinţat, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către S.L., un bărbat de 65 de ani, din comuna Stremţ, cu toate că acesta avea cunoștință că tânărul nu posedă permis de conducere.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că lemnele încărcate în remorca tractorului au fost tăiate, fără drept, de către S.L., din pădurea situată în locul numit “Tăul Ţolii”, de pe raza localităţii Geomal.

Pe numele lui S.L. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere şi tăiere ilegală de arbori iar pe numele lui Z.B.M. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Poliţiştii Postului de Politie Meteş, au oprit, pentru control, pe raza localităţii Poiana Ampoiului, un tractor condus de o tânără de 19 ani, din comuna Meteş.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, motiv pentru care, pe numele său, au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, l-au depistat pe un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Stremţ, în timp ce conducea, un autoturism, pe o stradă din localitatea Geomal.

Poliţiştii au întocmit pe numele minorului, actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Distribuie Acum

14 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...