Actualitate, Stiri

Acţionar al Metalurgica Transilvania Aiud, reţinut de DNA într-un dosar privind transporturile feroviare

Şapte persoane au fost reţinute de procurorii DNA într-un dosar care priveşte corupţia din transportul feroviar: în mijlocul acestor afaceri se află omul de afaceri clujean Călin Mitică. Procurorii DNA au făcut marţi, 28 octombrie, percheziţii în 22 locaţii din Bucureşti şi judeţele Cluj, Ilfov, Galaţi.

Procurorii DNA spun că omul de afaceri Călin Mitică ar fi manipulat mai multe licitaţii la compania de producţie a sării SALROM în favoarea companiei sale de transport feroviar Transferoviar Grup în detrimentul CFR Marfă – spun ziariştii de la hotnews.ro. Mitică mai este acuzat de coruperea unor persoane din conducerea CFR Călători pentru a acorda contracte de reparaţii companiei sale, Remarul 16 Februarie SA.

Milionarul Mitică deţine Transferoviar Grup SA, societate înfiinţată în 2003, având ca principală activitate transportul de marfă şi manevrele feroviare, iar cea secundară, reparaţii de vagoane de marfă şi călători şi locomotive. Grupul lui Mitică deţine şi Remarul 16 Februarie SA din Cluj-Napoca.

Asocierea Transferoviar Grup SA – fondul de investiţii austriac Donau Finanz a participat la procesul de privatizare a CFR Marfă în 2013. Privatizarea nu s-a mai produs, deşi Grup Feroviar Roman, deţinut de Gruia Stoica, fusese declarat câştigător.

Remarul 16 Februarie SA era deţinut de Mitică şi soţia sa în proporţie de 65 la sută.

Călin Mitică este acţionar direct şi indirect la Transferoviar Calatori, Edelweiss Holding, Armonia Edelweiss şi Societatea Comercială de Intreţinere şi Reparaţii Vagoane de Călători CFR – SIRV Braşov, dar şi Metalurgica Transilvania Aiud şi Electormet Business Group SRL – mai spun cei de la hotnews.ro.

Călin Mitică este născut în ziua de 7 octombrie 1967 în localitatea Făurei, judeţul Brăila.

În dosarul transportului feroviar de la DNA, alături de Călin Mitică mai sunt cercetaţi Mădărăşan Kinga, Ştefan Adriian, Mihuţ Georgel, Bărbăcuţi Dumitru, Gavriş Teodor Alexandru şi Seceleanu Laurenţiu, care urmează a fi prezentaţi miercuri, 29 octombrie, la Tribunalul Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: ziardecluj.ro

29 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...