Actualitate, Social

A început emiterea Cardului Profesional European

untitledEchipa Card Profesional face cunoscut că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a început procedura de emitere a Cardului Profesional European.

Persoanele în căutarea unui loc de muncă, precum şi persoanele care se afla deja înregistrate în evidenţele instituţiei, pot să devină posesorii acestui card adresându-se personalului Serviciului Public de Ocupare de la sediul AJOFM Alba precum şi de la agenţiile locale care aparţin de AJOFM Alba.

Emiterea acestor carduri va avea loc în cadrul proiectului “Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă”- – ID 64305, POSDRU/94/4.1/S/64305, proiect strategic, la nivel naţional, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la baza cardul ca şi instrument de autentificare. Această activitate va continua şi după finalizarea proiectului.

Proiectul este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în parteneriat cu S.C.Soft Business Union SRL şi s-a desfăşuart pe o perioadă de 33 luni (1 decembrie 2010 – 31 august 2013) în condiţiile de finanţare obţinute prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparentei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor în căutarea unui loc de muncă; a serviciilor oferite agenţilor economici interesaţi în atragerea de resurse umane, precum şi a altor instituţii publice cu care ANOFM interacţionează; respectiv îmbunătăţirea serviciilor de mediere a muncii prin asigurarea unui standard de calitate în procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea Cardului Profesional European pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă înregistrate în cadrul tuturor structurilor SPO.

Informaţii detaliate despre proiect sunt disponibile pe site-ul dedicat: www.card-profesional.ro

Distribuie Acum

28 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...