Actualitate

296 de şoferi amendaţi în weekend-ul trecut de poliţiştii din Alba

politie-girofarÎn perioada 15-18 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de  ordine publică, au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii accidentelor grave, produse, în special, datorită nerespectării prevederilor legale privind viteza. Au fost folosite toate cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care au fost amplasate în „cascadă”.

În zilele de sâmbătă şi duminică poliţiştii au depistat şi sancţionat 296 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 193 de conducători auto au fost secționați pentru alte abateri de la prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 80.660 lei.

Au fost constatate 12 infracţiuni rutiere, au fost reţinute 16 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, 16.11.2013 orele 14,46, poliţiştii din Teiuş, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care a fost înregistrat circulând pe strada Octavian Goga din Teiuş cu viteza de 75 km/h.

Conducătorul autoturismului şi-a continuat drumul, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărire.

Autoturismul a fost găsit abandonat pe raza localităţii Coşlariu Nou iar la scut timp poliţiştii au reuşit să-i identifice şi pe ocupanţii acestuia, doi bărbaţi, care la observarea poliţiştilor au încercat să fugă peste câmp.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că autoturismul a fost condus de  M.I.M., de 24 de ani, din municipiul Sibiu, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule iar autoturismul, care aparţine soţiei sale, i-a fost  încredințat de aceasta, pentru a fi condus pe drumurile publice, cu toate că ştia că soţul său nu posedă permis de conducere.

Pe numele lui M.I.M. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis în timp ce soţia sa este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Tot sâmbătă, 16.11.2013, ora 18.50, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, l-au identificat pe Z.H.O., de 38 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, o autoutilitară care avea ataşată o remorcă neînmatriculată.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că masa maximă total autorizată a remorcii este de 2000 kg, poliţiştii constatând totodată că permisul de conducere al lui Z.H.O. nu corespunde categoriei de autovehicule din care face parte ansamblul de vehicule pe care-l conducea.

În urma testării bărbatului cu etilotestul, a rezultat că era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui Z.H.O. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”tractarea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate” şi ”conducerea pe drumurile publice a unui ansamblu de vehicule cu un permis de conducere necorespunzător categoriei”.

De asemenea, pe numele lui S.I.N., de 30 de ani, din Sebeş, proprietar al autoutilitarei, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei, sau care se află sub influenţa alcoolului”.

La data de 16.11.2013, orele 22,45, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebes, au oprit pentru control, pe raza localităţii Săsciori, un autoturism condus de S.I.S., de 24 de ani, din Sebeş.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,99 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui S.I.S. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În noaptea de 16/17.11.2013, la ora 00:38, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, l-au depistat pe T.G.M., de 30 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea pe b-dul Ferdinand, un autoturism a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată.

Conducătorului auto i-au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 17.11.2013, ora 04:15, pe Calea Moților din Alba Iulia, a fost depistat Ş.A., de 23 de ani, din Alba Iulia, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,43 mg/l  alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii  alcoolemiei.

Pe numele lui Ş.A. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La data de 17.11.2013, orele 09.55, poliţiştii din Aiud, l-au depistat pe T.C.S., de 30 de ani, din municipiul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Aiud, având permisul de conducere suspendat.

Pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere cu permisul suspendat.

Distribuie Acum

18 noiembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...