Actualitate, Evenimente

25-27 aprilie: Târgul de Florii în Piața Cetății

tafis_targ_de_floriiÎn perioada 25-27 aprilie 2013, în Piața Cetății Alba Carolina, se va organiza Târgul de Florii, ajuns la a doua ediție.

Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba – ATMA,  aduc în fața publicului albaiulian, în prag de Florii, producători de produse tradiționale, ecologice și de casă  din întreaga țară, dar și meșteri populari în arta ouălor încondeiate(Suceava), icoane(Alba Iulia, Laz), cruci(Cluj), obiecte sculptate din lemn și artizanat(Avram Iancu, Lupșa), olărit(Săsciori), țesături(Zlatna, Pănade), împletituri din nuiele (Săliștea)etc.

Iubitorii valorilor  nepieritoare ale culturii tradiționale sunt invitați la întâlnirea cu acești meșteri populari veniți din județul Alba și din țară.

Având în vedere că ne apropiem de Sfintele Paști, tematica târgului meșteșugăresc a fost special gândită și organizată, în ton cu marile sărbători pascale.

Astfel, cei care doresc pot să cumpere, pe lângă produsele tradiționale,  ouă încondeiate, oale de sarmale, căni de lut, ștergare tradiționale, costume populare, coșuri, coșulețe, icoane, cruci, diferite obiecte sculptate în lemn, dar și produse tradiționale etc.

De asemenea, cei care doresc să experimenteze aceste meșteșuguri arhaice românești sunt invitați în cadrul atelierelor puse la dispoziție de organizatori și de meșterii populari invitați.

În ultima zi de Târg, 27 aprilie, începând de la ora 14, în spatele Sălii Unirii, organizatorii au pregătit și un spectacol folcloric și de pricesne în aer liber, unde sunt invitați Veta Biriș și Grupul de teologi de la Blaj, Grupul instrumental condus de prof. Alexandru Pal, solistă Roxana Reche, Cornelia Goția și Grupul de Teologi din Alba Iulia, Grupul bărbătesc Sâncelenii, Grupul folcloric feminin din Tărtăria și Grupul Nașterea Domnului din Galda de Jos.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba.

Distribuie Acum

23 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...