Actualitate, Stiri

2 persoane din judeţ au căzut victime unor infractori de înşelăciuni comise prin metoda premiului oferit de o companie de telefonie

foto: glasul-hd.ro
foto: glasul-hd.ro

Din dorinţa de a obţine însemnate sume de bani, alte două persoane din judeţul Alba au căzut victime unor infractori de înşelăciuni comise prin metoda premiului oferit de o companie de telefonie.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi le recomandă cetăţenilor să fie precauţi şi să nu dea curs cererilor unor asemenea escroci.

În data de 23.01.2014, Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată de un cetăţean în vârstă de 67 de ani, cu privire la faptul că în data de 22.01.2014, a fost contactat pe telefonul fix, de către o persoană care s-a recomandat ca fiind reprezentatul societăţii de telefonie şi care l-a anunţat că este câștigătorul unui premiu aniversar în valoare de  9.000 de euro, condiţionând intrarea în posesia premiului de depunerea într-un cont a sumei de 8.200 de lei.

Bărbatul a depus suma de bani în contul indicat iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.

În acelaşi mod a fost înşelată, în data de 21.01.2014, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Baia de Arieş, care a fost păgubită de suma de 8.000 de lei.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, recomandăm tuturor cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin, prin telefon, că au câştigat bunuri şi sume importante de bani.

– Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

– Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Distribuie Acum

24 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...