Pamflet

Am inaugurat autostrada cu un carambol politic

ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET, TREBUIE TRATAT CU SERIOZITATE ?

IMG_5890

Vinţişoara, judeţul Alba, 19 decembrie 2013. O zi istorică pentru judeţul nostru, aşa cum titra cu emfază un ziarist. Am ajuns să ne bucurăm la inaugurarea a 58 km de autostradă. Asta e ţara, ăştia sunt administratorii şi politicienii care ne guvernează şi ne conduc, cu ei defilăm, n-avem ce face.

Problema e că dacă îi lăsăm pe chinezi să ne facă autostrăzi, vom vedea cum se construiesc 10 km pe zi, vom vedea autostrăzi întregi, nu bucăţele, cum se fac în fiecare an.

Dar nu! Noi rămânem fidel corupţiei noastre milenare, ancestrale, mioritice. Nu avem nevoie de chinezi. Nu. Corupţia noastră e mai bună decât corupţia lor, am putea spune. Impotenţa noastră administrativă este … a noastră şi n-o dăm la nimenea, că noi suntem naţionalişti şi ţinem la tot ceea ce este românesc.

Dar altceva doream să vă spunem legat de inaugurarea aşa-zisei autostrăzi Sibiu-Orăştie. Dar ca şi la Radio Erevan de fapt nu e o autostradă, e un drum cu 2 benzi pe sens, şi nu e de la Sibiu, ci de la Cunţa, până la Orăştie, şi de aici mai departe, până la Deva, iar la inaugurare nu a venit primul ministru, ci un şef de la Drumurile Naţionale.

Aşadar, 19 decembrie 2013. recapitulăm ziua. Vreo 30 de ziarişti stau de două ore în frig, la –5 grade Celsius, pe marginea drumului, în aşteptarea marilor oameni politici aşteptaţi să vină la inaugurarea autostrăzii Sibiu-Orăştie via Sebeş.

Premierul Ponta nu a venit la inaugurare, nici ministrul marilor Proiecte. La inaugurare a venit doar Omul Marilor Proiecte (Florin Roman), de asemenea Narcis Neaga – cel care conduce CNADNR-ul, deputatul PSD Ioan Dîrzu şi alţi omuleţi care se preocupă de proiecte mai mari sau mai mici prin judeţele Alba şi Hunedoara.

Primarul Sebeşului e bucuros că a scăpat de camioane, dar e deranjat de ziariştii care au scris că va fi o oră de artificii pentru inagurarea Centurii Ocolitoare a Sebeşului. De fapt nu va fi chiar o oră de artificii.

De fapt nimic nu e ceea ce se spune, ceea ce se promite sau ceea ce pare! Autostrăzile româneşti sunt nişte Fete Morgane pe care le vedem, dar ele nu sunt, decât în imaginaţia noastră!

 

*La închiderea ediţiei la Cunţa s-a petrecut un carambol cu 40 de maşini…

Acest material este un PAMFLET și trebuie tratat ca atare

Distribuie Acum

21 ianuarie 2014

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...